Запоріжжя Інформ

Онлайн-лекція професорки Академії економіки в Радомі (Польща) Агнешки Садовської для студентів мистецьких спеціальностей ПНПУ імені В. Г. Короленка

Онлайн-лекція професорки Академії економіки в Радомі (Польща) Агнешки Садовської для студентів мистецьких спеціальностей ПНПУ імені В. Г. Короленка
172135 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зовнішня академічна мобільність – один із напрямів міжнародної діяльності Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка. Вона відкриває виняткові можливості для отримання якісної освіти, проведення досліджень, міжнародної співпраці.
Так, відповідно до Угоди про міжнародну співпрацю між ПНПУ імені В. Г. Короленка та Академією економіки в Радомі (м. Радом, Польща) 7 грудня 2020 р. відбулася бінарна онлайн-лекція «Інноваційні технології в освіті: теоретико-методологічний та процесуально-педагогічний аспекти». Її провели проректорка, професорка відділу суспільних наук Академії економіки в Радомі (Польща), докторка педагогіки Агнешка Садовська та декан психолого-педагогічного факультету ПНПУ імені В. Г. Короленка, докторка педагогічних наук, професорка Наталія Сулаєва.



У рамках співпраці між закладами вищої освіти лекцію прослухали студенти спеціальностей Середня освіта (Музичне мистецтво), Середня освіта (Образотворче мистецтво), Середня освіта (Хореографія), Хореографія.



Із вітальним словом до слухачів звернулася очільниця психолого-педагогічного факультету Наталія Сулаєва, яка наголосила на спільності історичного поступу двох країн, на важливості співпраці між закладами вищої освіти в умовах інтеграції європейського освітнього простору та інформатизації освіти й суспільства.
Співпраця між Академією та Університетом триває майже два роки. Наприклад, у 2019 році доцентка кафедри музики Наталія Павленко на запрошення відділу суспільних наук зарубіжного закладу вищої освіти неодноразово проводила відкриті лекції з питань використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі. Такі наукові активності мали позитивний резонанс. Нині ж студенти мали змогу прослухати онлайн-лекцію професорки Агнешки Садовської.
У своїй лекції пані Садовська схарактеризувала особливості системи освіти в Польщі, класифікувала едукаційні методи, що застосовуються польськими педагогами на різних рівнях освіти (дошкільної, основної, вищої), розкрила їхні дидактичні функції, а також висвітлила одну із найактуальніших проблем сьогодення – особливості організації змішаного та дистанційного навчання в період пандемії. Виступ польської ученої супроводжувався змістовною презентацію в українському перекладі, що оптимізувало час навчального заняття і полегшило сприймання нової інформації аудиторією.
Доповідь польської колеги перекладала Наталія Павленко.
Своєю чергою професорка Наталія Сулаєва познайомила зарубіжну гостю та слухачів із традиціями неформальної освіти студентів мистецьких спеціальностей у ПНПУ імені В. Г. Короленка, які успішно реалізуються в нашому університеті протягом багатьох років.



Інтерес викладачів і студентів до порушених проблем відобразився у жвавій дискусії наприкінці зустрічі.

© 2020 zap-inform

Мої відео