Запоріжжя Інформ

Розпочалися англомовні наукові інтерактивні семінари для учнів 9-11 класів

Розпочалися англомовні наукові інтерактивні семінари для учнів 9-11 класів
359996 ПЕРЕГЛЯДІВ

7 квітня 2023 р. за ініціативи кафедри англійської та німецької філології розпочалися англомовні наукові інтерактивні семінари.  Учасників семінарів привітала очільниця факультету філології та журналістики доцентка Оксана Кирильчук, яка підкреслила важливість професії філолога та познайомила учасників зі спеціальностями факультету філології та журналістики.

 З вітальним словом до учасників також звернулася завідувачка кафедри англійської та німецької філології доцентка Марина Зуєнко, яка наголосила на важливості знання іноземних мов у сучасному світі.

Учасники трьох семінарів дізналися про різні аспекти перекладацької діяльності, про які їм з радістю розказали викладачі кафедри англійської та німецької філології, яка здійснює підготовку майбутніх перекладачів та вчителів англійської та німецької мови, а саме:

«Основи перекладацької майстерності» (доцентка Валентина Воскобойник);

«Способи перекладу власних назв» (доцентка Ірина Тимінська);

«Соціолінгвістичні особливості перекладу» (доцентка Наталія Петрушова).

 Більше 70 учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл м. Полтави та Полтавської області відвідали інтерактивні семінари, які відбувалися у змішаному форматі. Це свідчить про значний інтерес школярів до англійської мови. Серед учасників були учні таких ЗЗСО: Полтавського міського багатопрофільного ліцею № 1 ім. І. П. Котляревського, Наукового ліцею №3 Полтавської міської ради, Полтавської ЗОШ № 5, Ліцею №6 «Лідер» Полтавської міської ради, Ліцею №13 «Успіх» Полтавської міської ради, Ліцею № 17 «Інтелект» Полтавської міської ради, Полтавської ЗОШ №19, Полтавської ЗОШ № 29, Ліцею №33 Полтавської міської ради, Полтавської спеціальної ЗОШ №40, Заводського ліцею №1 Заводської міської ради Миргородського району, Заводського ліцею №2 Заводської міської ради Миргородського району, Вільнотерешківської гімназії імені І. М. Волочая, Кременчуцького ліцею 5 ім. Т. Г. Шевченка, ПФК НЮУ імені Ярослава Мудрого, Коломацької ЗОШ, Тахтаулівського НВК імені Самійла Величко та інших.

Учасники не лише отримали нові знання, але й поспілкувалися в теплій і конструктивній атмосфері зі своїми однолітками з інших шкіл.

Усі учасники семінарів отримають сертифікати.

Викладачі кафедри англійської та німецької філології щиро вдячні вчителям ЗЗСО, за підтримки яких учні шкіл змогли відвідати наукові інтерактивні заняття 7 квітня. 

Колектив факультету філології та журналістики щиро вдячний за допомогу у проведенні профорієнтаційних заходів кафедри англійської та німецької філології консультантці Центру професійного розвитку педагогічних працівників Полтавської міської ради  Тамарі Кірічек та методистці Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М. В. Остроградського Ользі Дяченко.

Англомовні наукові семінари відбуватимуться кожної п’ятниці з 10.00 по 13.00 у змішаному форматі протягом 5 тижнів. 

Детальну інформацію про тему, зміст та час проведення семінарів можна отримати за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1 Vnp0x4iTyJtoCjhKb3uum4LjV24Z9IJgydFAurNeYX0/edit?usp=sharing.

Університет щиро запрошує учнів, які цікавляться англійською мовою, відвідати англомовні наукові семінари та дізнатися багато цікавого про основні аспекти англійської філології та перекладу!

© 2020 zap-inform

Мої відео