Запоріжжя Інформ

Уряд ухвалив Постанову про збільшення соціальних стипендій

Уряд ухвалив Постанову про збільшення соціальних стипендій
190373 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд прийняв рішення щодо збільшення соціальних стипендій Верховної Ради. Виплати призначені для дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених родин, що навчаються в коледжах, професійних технікумах, училищах та університетах. Кабмін вважає, що збільшення соцстипендій є важливим та ключовим моментом фінансової підтримки зі сторони держави  по відношенню до вразливої категорії студентів.

 

Загалом розмір стипендій Уряду планують збільшити на п’ятдесят відсотків. Зараз, виплати у закладах передвищої фахової освіти становлять сімсот п’ятдесят гривень. У закладах вищої освіти – дев’ятсот п’ятдесят гривень. Соціальні стипендії Верховної Ради отримують сто п’ятдесят студентів.

 

Постанова передбачає надання виплат для дітей-сиріт та дітей, що позбавлені батьківської опіки. Також студенти, що у період навчання у віці з вісімнадцяти до двадцяти трьох років, втратили батьків можуть претендувати на отримання соціальних виплат.

 

Ще однією важливою категорією соціальників є діти із родин, яким надають підтримку згідно з Законом України: «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим родинам».

© 2020 zap-inform

Мої відео