Запоріжжя Інформ

Російські аукціонери виставили на торги картину відомого художника Івана Айвазовського під назвою "Місячна ніч", яка була оголошена Україною у міжнародний розшук

Російські аукціонери виставили на торги картину відомого художника Івана Айвазовського під назвою "Місячна ніч", яка була оголошена Україною у міжнародний розшук
371169 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські аукціонери виставили на торги картину відомого художника Івана Айвазовського під назвою "Місячна ніч", яка була оголошена Україною у міжнародний розшук. Цю новину повідомив колишній прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов через соціальні мережі, повідомляє "Українська правда".

Картина була незаконно передана до Сімферопольського художнього музею на початку російської окупації Криму у 2014 році. У 2017 році прокуратура Криму подала заявку в Інтерпол на оголошення у міжнародний розшук 52 картин, які були незаконно відправлені на окуповану територію. Усі ці полотна входять до Музейного фонду України.

Гюндуз Мамедов зауважив, що росія порушує міжнародне право, оскільки Конвенція ЮНЕСКО 1970 року забороняє вивезення культурних цінностей і передачу права власності.

За даними російських ЗМІ, "Місячна ніч" стане головним лотом аукціону в Московському аукціонному домі 18 лютого. Наразі оцінюється, що вартість картини становить приблизно 1,09 мільйона доларів.

Крім роботи Айвазовського, на аукціоні будуть представлені ще 123 полотна митців XVIII–XX століть, серед яких твори Іллі Рєпіна, Ісаака Левітана, Василя Верещагіна, Миколи Реріха та інших.

Російські ЗМІ зазначають, що на їхньому сайті можна "заповнити форму для вивозу мистецьких об'єктів з росії".

© 2020 zap-inform

Мої відео