Запоріжжя Інформ

Уряд запровадив нагороду у галузі фотомистецтва на честь Миколи Анацького

Уряд запровадив нагороду у галузі фотомистецтва на честь Миколи Анацького
180058 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд запровадив нагороду у галузі фотомистецтва на честь Миколи Анацького, з метою привернути увагу суспільства до значення фотографії, особливо в умовах війни. Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики.

"Сьогодні фотохудожники фіксують ключові моменти нашої історії миттєво. Вони, подібно до воєнних журналістів, ризикують своїм життям. Багато з них не повертаються додому. Проте їхні знімки продовжують розповідати правду про війну в Україні по всьому світу", - зазначив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

Премія у розмірі 20 тисяч гривень буде вручатися фотохудожникам та фотожурналістам за визначні роботи з високим професіоналізмом. Журі також буде враховувати актуальність тематики, фіксацію історичних моментів та внесок у розвиток та популяризацію українського фотомистецтва.

Микола Анацький, комунікаційник та фотограф, загинув 18 січня 2023 року внаслідок катастрофи гвинтокрила у Броварах під Києвом разом із керівництвом МВС та цивільними особами. Він народився та виріс у Бахмуті Донецької області і служив у батальйоні "Донбас", а пізніше перевівся до батальйону оперативного призначення НГУ ім. С. Кульчицького. Його позивний був "Майстер".

Микола Анацький також фотографував події російсько-української війни, зокрема, він зробив світлини командирів "Азову" у Туреччині, куди їх привезли після визволення із російського полону.

 

© 2020 zap-inform

Мої відео