Запоріжжя Інформ

Турнір з баскетболу імені Жирко

Турнір з баскетболу імені Жирко
118613 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Дніпрі відбувся турнір з баскетболу імені олімпійської чемпіонки Олени Жирко. Дівчата, які навчаються у четвертому-п'ятому класах місцевих шкіл, завзято боролися на майданчику спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву №5

 

За звання кращої б'ються чотири команди школярок дев’яти-десяти років. Хтось з них займається вже давно, а хтось дебютував на паркеті змагань. Турнір Жирко відбувається вже вдруге. Його ініціаторка - баскетбольна тренерка та близька подруга чемпіонки Людмила Чигринова.

Я розумію, проводять якось в основному турніри честь людини, яка пішла. А я вважаю, поки людина, жива треба говорити їй, яка вона хороша, яка вона молодець”, — розповіла Людмила Чигринова.

Олена Жирко, без перебільшення, — легендарна дніпровська спортсменка. Неодноразова чемпіонка СРСР, України, Словаччини та Австрії. Чемпіонка Європи та Євроліги, а також найкорисніша гравчиня Євро-95. А найголовніше - олімпійська чемпіонка 1992 року у Барселоні.

По-перше, це спогади про моє дитинство. Я точно також, як і вони, починала точно в цих же стінах. Спасибі їм, що вони обрали цей чудовий вид спорту - його величність — баскетбол”, - каже олімпійська чемпіонка Олена Жирко.

По завершенню турніру учасниці отримали автографи з рук Олени Жирко, грамоти та пам'ятні призи.

 

 

Читай також: Фінал з баскетболу: яка школа сильніша у Дніпрі?

 

© 2020 zap-inform

Мої відео