Запоріжжя Інформ

У Дніпрі відбувся інклюзивний спортивний фест

У Дніпрі відбувся інклюзивний спортивний фест
259259 ПЕРЕГЛЯДІВ

 На Фестивальному причалі професійні спортсмени разом з аматорами займалися воркаутом та грали у волейбол сидячи. Провели й міський юнацький чемпіонат з боксу. 

На один день Фестивальний причал перетворився на спортмайданчик. Тут зійшлися в боротьбі за м’яч гравці волейболу сидячи. Організатори розповідають, такий вид спорту – поширена світова практика.

За гравцями із захопленням спостерігає Віталій. Після нещасного випадку на роботі він втратив обидві руки. Та це не стало приводом, аби впасти духом. Каже, тепер хоче досягти успіхів у паралімпійському спорті.

“Я завжди був спортивним хлопцем. Люблю біг, плавання, футбол. Те, що я побачив,  мені дуже сподобалося й надихнуло”, - поділився Віталій Петроченков.

Поруч з волейбольним майданчиком – фестиваль “Workout Academy Cup». 70 спортсменів виконують вправи на підлозі, шведській стінці, рукоходах, турніках, брусах.

Серед організаторів – громадська організація “Рівні можливості”. Вона прагне привернути увагу до проблем соціалізації людей з особливими потребами, які зазвичай обмежені в заняттях спортом та активному житті.

Окрім фестивалю інклюзивного спорту, відбувся і міський юнацький чемпіонат з боксу. У ньому взяли участь 38 спортсменів – від 7 до 17 років.

Змагалися боксери протягом чотирьох годин. Організатори планують проводити міські змагання просто неба щорічно. У такий спосіб популяризуватимуть бокс серед городян.

© 2020 zap-inform

Мої відео