Запоріжжя Інформ

Президент СК «Прометей» висловився щодо дострокового завершення баскетбольного чемпіонату

Президент СК «Прометей» висловився щодо дострокового завершення баскетбольного чемпіонату
106951 ПЕРЕГЛЯДІВ

З**магання в баскетбольній Суперлізі офіційно завершено ще на стадії регулярного чемпіонату. Через карантин, пов’язаний із боротьбою з епідемією коронавірусу, національна федерація визначила переможця та призерів згідно з рейтингом команд на момент припинення першості. Нагадаємо, чемпіоном став БК «Дніпро». «Бронза» — у дебютанта найсильнішого дивізіону країни «Прометея». **

Президент кам’янського клубу Володимир Дубинський в інтерв’ю поділився своїми думками щодо ситуації, яка склалася, та планами команди на майбутнє.

«Не буду приховувати, всі — від керівництва клубу до гравців — дуже засмучені. Не такого фіналу ми всі очікували. Ми неодноразово заявляли про високі цілі на цей сезон. Однак, я хотів би однозначно підтримати рішення федерації. Я вважаю, це було одне з найбільш правильних рішень з однієї простої причини. Керівництво федерації баскетболу України та міністерство спорту виходили насамперед з того, що здоров'я людей, які приходять на матчі, а також гравців, важливіше за будь-які гроші та задоволення від поєдинків. Баскетбол —це дуже контактний вид спорту. Всесвітньою організацією охорони здоров'я оголошена пандемія. Це реальність! Ми просто повинні це прийняти як неминучість. Я засмучений тим, що нам не вдалося побачити божевільну боротьбу у плей-оф чемпіонату. Найближчий план для нас — просто видихнути. Друге — зробити все потрібне для того, щоб ніхто не захворів. Вірус йде по планеті. Це дуже серйозно, я вважаю. Ми до цього відповідально ставимося. І, слава Богу, що ми сьогодні якось захистимо наших баскетболістів. Надалі, буквально через пару тижнів, подивимося, що буде відбуватися й почнемо думати про майбутнє нашої команди. Будемо готувати нову команду, вже маючи певний досвід», — сказав президент СК «Прометей» Володимир Дубинський.

На момент закінчення чемпіонату, 12 березня, капітан «Прометея» Денис Лукашов став найкращим асистентом Суперліги. Розігруючий в середньому віддавав 6.42 результативних передач за гру. Центровий команди Майкл Маєрс виявився кращим у чемпіонаті за підбираннями. Статистика американця — 8.54 «ребаундів» у середньому за матч.

© 2020 zap-inform

Мої відео