Запоріжжя Інформ

Дніпрянка визнана найкращою легкоатлеткою світу

Дніпрянка визнана найкращою легкоатлеткою світу
204445 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) назвала 18-річну Ярославу Магучіх переможницею в номінації "Зірка, що сходить". Нагороду дівчині в Монако вручив перший віце-президент федерації, українець Сергій Бубка. 

За повідомленням офіційного сайту IAAF, крім українки на нагороду було номіновано Британі Андерсон із Ямайки (біг із перешкодами), ефіопку Лемлем Гайлу (біг) і Гленду Морейон (спортивна ходьба), а також американку ШаКаррі Річардсон (спринт).

Отримання нагороди легкоатлетка прокоментувала 5 каналу.

“Минулого року я була у номінантках, але не потрапила до фіналу. І в цьому році я її (премію – ред.) отримала. Дуже щаслива. Серед всіх спортсменів світу тебе обирають і тому це дуже круто, що твою працю бачать люди з інших країн і цінують, вітають її. Поки що тренуємося, готуємося до Токіо-2020. Будуть збори у грудні у Польщі", - поділилася Ярослава Магучіх.

Наприкінці жовтня дівчина стала переможницею аналогічної премії серед європейських легкоатлеток.

18-річна спортсменка – чемпіонка Європи серед юнаків та юніорів, а також золота призерка Юнацьких Олімпійських ігор. У липні цього року українка стала наймолодшою спортсменкою, якій вдалося подолати двометровий бар'єр. У жовтні 2019 року дівчина установила новий світовий рекорд зі стрибків у висоту серед юніорів, подолавши висоту 2,04 метра, і стала срібною призеркою дорослого чемпіонату світу з легкої атлетики.

 

© 2020 zap-inform

Мої відео