Запоріжжя Інформ

Андрій Єрмак бажає, щоб арабські країни долучились до майбутнього саміту миру

Андрій Єрмак бажає, щоб арабські країни долучились до майбутнього саміту миру
415648 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак в інтерв’ю для новинного телеканалу «Аль-Хадат» (Саудівська Аравія) сказав, що Україна вітатиме участь Саудівської Аравії та інших арабських країн у майбутньому саміті миру.

Про це повідомляє пресслужба Президента України.

«Для України важливо, щоб арабський світ знав правду про те, що відбувається сьогодні в Україні, як українці борються вже понад рік проти російського вторгнення. Ми воюємо за нашу свободу, незалежність, за нашу землю та наших людей. Ми не починали цю війну. Проти нас було здійснено акт агресії», — зазначив керівник Офісу Президента.

За словами Андрія Єрмака, держава намагається донести до країн арабського світу своє бачення того, як повинна закінчитись війна та як убезпечити держави світу від подібних агресій, а також прояснити запропоновану формулу миру Президентом України Володимиром Зеленським.

«Ця формула повністю ґрунтується на принципах міжнародного права та статуті ООН. І ми всіляко вітатимемо участь Саудівської Аравії та інших арабських країн у майбутньому саміті миру, на якому лідери з усього світу зможуть на базі формули миру Президента Зеленського знайти рішення, як закінчити цю війну в центрі Європи», — наголосив Андрій Єрмак.

Він також звернув увагу на те, що в десяти пунктах формули миру йдеться про розв'язання проблемних питань, які є важливими для всього людства. Наприклад, про питання ядерної чи екологічної безпеки.

Керівник ОП акцентує на тому, що Україна переймається за глобальні проблеми, не дивлячись на складу ситуацію в країні. Зокрема, держава переймається питанням світової продовольчої безпеки, розв’язанню якого сприяє ініціатива Президента Володимира Зеленського «Зерно з України» (Grain Form Ukraine).

Андрій Єрмак висловив подяку арабському світові за гуманітарну допомогу, отриману, зокрема, від Саудівської Аравії. Він наголосив на важливості цієї допомоги, особливо коли російська федерація протягом кількох місяців ракетами та іранськими дронами руйнувала енергетичну інфраструктуру України. Таким чином росія залишила мільйони громадян України без електроенергії, опалення та водопостачання в холодну пору року.

Окрім цього очільник Офісу Президента відзначив, яку роль відіграло Королівство в обміні полоненими, завдяки чому звільнили велику кількість українських та іноземних громадян.

Андрій Єрмак додав, що українська сторона готова спілкуватися з державами та лідерами, які висувають певні пропозиції щодо мирного врегулювання та завершення війни, проте не сприймає жодних переговорів із будь-якими компромісами, що стосуються нашої території та наших людей.

Він також наголосив на поверненні всіх українців з російських в'язниць, компенсації, яку повинна виплатити російська федерація за вчинені злочини, та покаранню за них.

«Усі українці хочуть закінчення цієї війни. Ми хочемо повернення всіх наших територій і відновлення територіальної цілісності України. Повернення всіх наших людей із російських в’язниць, незаконно депортованих українських дітей. Отримати компенсацію за все, що Росія зруйнувала на нашій землі. Щоб люди, які почали цю жахливу війну, порушили міжнародне право, були покарані та притягнуті до відповідальності на міжнародному рівні», – сказав керівник ОП.

Нагадаємо, що 18 квітня за дорученням очільника Офісу Президента Андрія Єрмака було проведено брифінг щодо поточної безпекової ситуації в країні для китайської урядової делегації на чолі зі спеціальним представником уряду КНР у справах Євразії Лі Хуеєм.

Теги: Саудівська Аравія, Україна, війна в Україні, Офіс Президента Андрій Єрмак ,Андрій Єрмак, Офіс Президента, Офіс Президента України, Володимир Зеленський, Російська агресія

© 2020 zap-inform

Мої відео