Запоріжжя Інформ

Охорона спадщини – необхідний захід для збереження майна спадкоємців

Охорона спадщини – необхідний захід для збереження майна спадкоємців
27756 ПЕРЕГЛЯДІВ

Щороку 30 серпня у світі відзначається Міжнародний день жертв насильницького зникнення або День зниклих безвісти, встановлено резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 65/209 від 21 грудня 2010 року. Цей вид злочинної діяльності становить загрозу не лише для України, в небезпеці – весь світ, тому до вирішення проблемного питання наразі прикута увага міжнародної правової спільноти.

В одному напрямі здійснюється невпинна боротьба з насильницькими зникненнями, які руйнують основоположні світові принципи гуманізму. Сучасний світ не повинен існувати пліч-о-пліч зі свавіллям, що загрожує кожному.

Проблемою насильницьких зникнень в Україні відає Комісія з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин із залученням громадськості, зокрема членів сімей захисників України, які загинули або зникли безвісти, представників правозахисних організацій та взаємодії суб’єктів, уповноважених на облік та/або розшук осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень. Органи виконавчої влади разом з органами місцевого самоврядування здійснюють заходи, спрямовані на вирішення питань щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей.

Задля ефективного захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей задіяні усі правові важелі держави, які включають:

  • проінформованість населення щодо порядку дій у разі насильницького зникнення будь-якої особи;
  • доступ та належну діяльність досудових та судових органів, у разі звернення про насильницьке зникнення;
  • оновлення Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, забезпечення;
  • соціальний захист сімей зниклих безвісти, які отримали статус особи, на яку поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»;
  • попередження виникненню насильницьких зникнень.

© 2020 zap-inform

Мої відео