Запоріжжя Інформ

Що обговорили Зеленський та Санду під час сьогоднішньої зустрічі?

Що обговорили Зеленський та Санду під час сьогоднішньої зустрічі?
184452 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні відбулась зустріч президента Молдови та президента України. Як і домовлялись новообрана президентка здійснила свій перший візит до України. Під час зустрічі Володимир Зеленський та Санду обговорили 6 важливих питань, які призведуть до поліпшення відносин та подальшої співпраці країн.

По-перше, вони відновили діалог між президентами. Це покращить ситуацію у спілкуванні глав держав. А також вони утворили президентську раду. За допомогою цього документу вони зможуть вирішувати ряд спільних питань, які винесено на порядок денний.

По-друге, президенти дійшли згоди стосовно підтримки у питаннях національної та регіональної безпеки. Молдова повністю підтримує територіальну цілісність України. І аналогічно Україна підтримує Молдову. А що до Криму, то Санду завжди вважала його частиною нашої Держави.

По-третє, президенти хочуть відкрити пряму магістраль між столицями країн, яка проходитиме через міст Дністра. Це призведе до скорочення часу на подорож між Києвом та Кишиневом.

По-четверте, Молдова знову буде купляти українську електроенергію.

По-п’яте, вони дійшли згоди у питаннях Дністровського гідровузла. Тепер вони точно розподілили кордони та вирішили всі екологічні та політичні питання, пов’язані із цією проблемою.

По-шосте, встановлено етапи вирішення функціонування мов національних меншин в кожній із країн.

Крім того, президент України зізнався, що його дуже вразило, коли Санду заговорила з ним нашою державною мовою. Це одразу викликало дружні почуття і зробило бесіду більш продуктивною. Тому першу зустріч новоспеченого президента Молдови та Володимира Зеленського можна вважати вдалою. Влада сподівається, що тепер Мая Санду стане частим гостем в Україні.

© 2020 zap-inform

Мої відео