Запоріжжя Інформ

Офіс Генпрокурора: Нам так і не нададуть правдиву інформацію про те, що сталось з МАУ рейсу PS752!

Офіс Генпрокурора: Нам так і не нададуть правдиву інформацію про те, що сталось з МАУ рейсу PS752!
170211 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже майже рік Іран годує всіх обіцянками про те, що надасть інформацію стосовного того, що саме трапилось минулого року із літаком, який впав на території Тегерану. За Міжнародною домовленістю, розслідування проводить та країна, на території якої сталася катастрофа, проте Іран вже надто довго відкладає момент, коли правда виллється назовні.

Спочатку вони заявляли, що літак впав через технічні причини. Начебто на борті літака були певні проблеми, через які й сталось падіння. Проте їм так і не вдалось приховати правду від усіх. Після розкриття “чорних скриньок”, на яких збереглися записи всіх подій того дня, Тегеран визнали винним в тому, що сталося. Адже літак збило саме їхніми ракетами.

З нагоди річниці цієї трагедії в Києві провели ряд заходів, під час яких заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов повідомив про те, що наразі Україна залишилась сама в розслідуванні цієї справи. Раніше вона підтримувала зв’язок з усіма кранами, громадяни яких постраждали в цій жахливій катастрофі. Та наразі ми залишились самі.

Та за словами Мамедова, ми не вперше опиняємось в такій ситуації, а отже, обов’язково знайдемо з неї вихід. Зеленський пообіцяв всім постраждалим, що як би не було складно, ми все одно знайдемо правду. Ніхто не зможе приховати те, що сталось рік тому. Ми не заспокоїмось, поки Іран не покарає винних та не виплатить грошові компенсації всім родинам постраждалих в той страшний день.

Кожен українець є важливою частиною великого живого організму, тож втрата навіть одного — це вже велике горе. А в тій катастрофі ми втратили 11 земляків. Тож ніхто не залишить без уваги події, що трапились в Тегерані. Тож якщо Іран відмовляється надавати інформацію про винних, то ми самі поведемо це розслідування.

© 2020 zap-inform

Мої відео