Запоріжжя Інформ

Місяць Зеленського на посту: підсумки

Місяць Зеленського на посту: підсумки
90872 ПЕРЕГЛЯДІВ

За цей час президент Зеленський встиг розпустити Парламент, зробити кадрові перестановки в Адміністрації президента та призначити нових людей на ключові посади. Також гарант зустрівся з головами Франції та Німеччини. Чим ще запам'ятався перший місяць президентства Зеленського?

Що не заява, то сенсація. Спочатку Зеленський "розпустив" парламент. Позачергові вибори призначені на 21 липня. Законність указу одразу оскаржили в Конституційному суді, проте підготовку до перегонів це не зупинило. Тим більше, що сьогодні надвечір стало відомо, щоправда, поки що з анонімних джерел, що Конституційний суд визнав перший указ шостого президента України конституційним.

Далі почав кадрові перестановки. Найскандальнішим призначенням стало рішення віддати місце голови адміністрації президента Андрію Богдану. Одному з юристів Коломойського, який підпадає під закон про люстрацію. Серед нових призначенців також колеги Зеленського по "Кварталу".

Як результат - не встиг Зеленський і тижня пробути у кріслі президента, з'явилися одразу декілька петицій про його відсторонення від посади. А ще сайт, на якому користувачі Інтернету підраховують, скільки разів президент Зеленський та члени його команди на їхню думку порушували закони України.

За цей місяць гарант відвідав і закордонних колег. Першим візитом Зеленського стало відвідання Брюсселю та зустріч з головою Єврокомісії. Потім була поїздка до Франції на перемовини з Емануелем Макроном та Німеччини, де Зеленський обговорював справи із канцлеркою Ангелою Меркель. Був президент і на Сході України, там він спілкувався з українськими військовими.

У парламенті намагався просунути свої законодавчі ініціативи. Проте у свій перший місяць роботи йому це не вдалося. Подані Зеленським до парламенту законопроекти про імпічмент, про зміну виборчого Кодексу та кримінальну відповідальність за незаконне збагачення депутати провалили.

Читайте також: Верховну Раду України розпустили  

© 2020 zap-inform

Мої відео