Запоріжжя Інформ

Нові заходи США проти росії загрожують скоротити обсяги продажу російської нафти до Індії

Нові заходи США проти росії загрожують скоротити обсяги продажу російської нафти до Індії
228184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нові заходи США проти Росії загрожують скоротити обсяги продажу російської нафти до Індії - наразі найбільшого покупця російської морської нафти. Цю інформацію повідомляє агентство Reuters.

Згідно з джерелами, індійські нафтопереробники виражають занепокоєння новими санкціями, оскільки вони можуть викликати "проблеми" у відношенні до отримання суден для перевезення російської нафти та зумовити підвищення фрахтових ставок. Це може призвести до зменшення знижок на нафту, яку купують  у трейдерів та російських компаній за умовами доставки.

Також, росії ймовірно доведеться звернутися до трейдерів для проведення ще більших обсягів операцій для захисту від ризику подальших санкцій, що збільшує ступінь невизначеності, повідомили джерела Reuters у галузі.

До 2022 року Індія рідко купувала російську нафту через високі витрати на транспортування, але нафтопереробні заводи країни тепер стали значними покупцями російської нафти, використовуючи переваги нижчих цін після того, як Європа заборонила імпорт російської нафти.

У 2023 році Росія стала головним постачальником нафти до Індії, яка імпортувала приблизно 1,66 мільйонів барелів російської нафти на день у 2023 році, порівняно з середнім показником у 652 тисячі барелів на добу у 2022 році.

За словами джерел, остаточні обсяги планових термінових угод залежать від умов оплати та знижок, запропонованих Москвою.

Згідно з інформацією, компанія "Роснефть" запропонувала знижку у розмірі 3-3,50 долара за барель в порівнянні з цінами Дубая. Проте нафтопереробники вважають запропоновану знижку незначною через невизначеність, спричинену новими санкціями.

Представник уряду Індії заявив, що країна продовжить закуповувати російську нафту тільки за умови, якщо ціна буде нижчою від граничної ціни на суднах, які не перебувають під санкціями.

© 2020 zap-inform

Мої відео