Запоріжжя Інформ

Українські компанії активно працюють над розробкою дронів зі штучним інтелектом

Українські компанії активно працюють над розробкою дронів зі штучним інтелектом
174126 ПЕРЕГЛЯДІВ

У першому кварталі 2024 року може розпочатися широке впровадження FPV-дронів зі штучним інтелектом. Цю інформацію оголосив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час ефіру телемарафону. За його словами, близько 20 українських компаній наразі активно працюють над інтеграцією штучного інтелекту у безпілотні апарати.

«Я передбачаю, що в першому кварталі 2024 року ми будемо спостерігати масове використання FPV-дронів зі штучним інтелектом. Крім того, очікується незабаром з'явлення українських аналогів «Ланцета», які також працюватимуть на базі штучного інтелекту. В даний момент ми знаходимося на етапі тестування цих безпілотних літальних апаратів», — зауважив Федоров.

Також він відзначив, що українські дрони будуть аналогічні російському "Ланцету", а протягом останніх шести місяців багато компаній працювали над створенням такого аналога.

«Росіяни, ймовірно, будуть скаржитися, що їхня техніка продовжує знищуватися нашими дронами, подібними до «Ланцета». Проте в наступному ми знаходимося на етапі тестування», — додав міністр.

За словами Федорова, кількість далекобійних дронів вже значно збільшилася, і виробничі потужності постійно розширюються.

«Ми можемо виробляти дрони-«камікадзе» не менше, ніж Росія. Зараз все залежить від масштабування, тобто від фінансування цього напряму», — підкреслив він.

Нагадаємо, що розробники з української технологічної компанії SkyLab UA раніше представили стратегічний ударний дрон Shoolika mk6, який може наносити точні удари, зокрема, в нічний час. Україна зосереджує свої зусилля на розвитку виробництва зброї, а далекобійні дрони є одним з ключових завдань для оборонно-промислового комплексу.

© 2020 zap-inform

Мої відео