Запоріжжя Інформ

Енергетична співпраця зі Словаччиною

Енергетична співпраця зі Словаччиною
384038 ПЕРЕГЛЯДІВ

У партнерстві зі Словаччиною Україна активно працює над впровадженням трьох масштабних ініціатив в сфері енергетики та інфраструктури. Однією з них є сприяння реконструкції міжнародного електричного інтерконектора "Мукачево – Вельке Капушани". Інформацію про це передала прес-служба Міністерства економіки України після робочої поїздки першого віце-прем’єра та міністра економіки Юлії Свириденко до Братислави.

Міністр наголосила, що інтерконектор надасть можливість об'єднати національні електромережі для поліпшення співпраці в енергетичній сфері. Це буде сприятиме більшій стійкості енергетичної системи, дозволяючи оперативно реагувати на можливі проблеми під час блекаутів.

У додаток до цього, сторони обговорили створення нових прикордонних переходів та можливість спільних заходів щодо створення залізничного з'єднання Київ – Кошице, використовуючи ширококолійну інфраструктуру від станції Ужгород через територію Словаччини.

 

"Робота над покращенням логістичної та транспортної інфраструктури між Словаччиною та Україною сприятиме більшій мобільності українців, зручності пересування Європою та по суті посилить наші кроки до євроінтеграції" – вказала Свириденко.

 

© 2020 zap-inform

Мої відео