Запоріжжя Інформ

В нашому рідному місці підвищується безпека руху пішоходів!

В нашому рідному місці підвищується безпека руху пішоходів!
10008 ПЕРЕГЛЯДІВ

В місті Дніпро зросла кількість порушень правил дорожнього руху. В наслідок цього, як показує статистика, за період в шість місяців було евакуйовано близько двох тисяч легкових автомобілів. Такі дії проводяться для жителів нашого міста, зокрема для їхньої безпеки на пішохідних переходах та дорогах.

Кожен день в Дніпрі евакуатор відвозить на штраф-стоянку 40-50 автомобілів. Це робиться для того, щоб усунути небезпеку для руху людей та транспортних засобів, які дотримуються правил дорожнього руху, при пересуванні вулицями міста. Найчастіше недобросовісні водії залишають свої транспортні засоби в місцях виїзду з прилеглих територій, на зупинках громадського транспорту, пішохідних переходах та перехрестях доріг.

На стрімке зростання кількості автомобільних аварій впливає халатне ставлення водіїв до вибору місць паркування. В наслідок порушень правил паркування кожного тижня відбувається понад сто дорожньо-транспортних пригод. Для учасників дорожнього руху авто, залишене на зебрі, значно зменшує оглядовість, що може призвести до загрози життю та здоров’ю людей. Також автомобіль може бути залишеним на виїзді з прилеглої території, що значно ускладнює або унеможливлює рух іншим водіям. І це далеко не всі проблеми, які утворюються в наслідок відповідних правопорушень.

Сергій Островський (головний спеціаліст – інспектор з паркування відділу тимчасового затримання транспортних засобів інспекції з питань контролю за паркуванням Дніпровської міської ради) розповів: “якщо транспортний засіб, припаркований менше, ніж за десять метрів до пішохідного переходу, то це вважається як порушення, за яке слідує тимчасове затримання автомобіля”.

Законом передбачено штрафи за адміністративні правопорушення, які пов’язані з неправильним паркуванням. Інспектори залишають повідомлення, про притягнення до адміністративної відповідальності, на лобовому склі та викликають евакуатор. Також інформація про цей випадок надходить до правоохоронних органів.

Водій сплачує штраф 510 грн, та додатково в діапазоні від 720-1050 грн за евакуацію. Зберігання автомобіля на штрафмайданчику – 144 грн за одну добу.

© 2020 zap-inform

Мої відео