Запоріжжя Інформ

Нові неймовірні надбання Дніпровського історичного музею!

Нові неймовірні надбання Дніпровського історичного музею!
9476 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні музей історії Дніпра, який знаходиться за адресою дім губернатора на вулиці Воскресенській, отримав новенькі експонати! Неймовірні пам’ятки історії передав музею меценат. Тепер в музеї є люк часів Катеринослава і колекція автографів Григорія Петровського.

За словами працівників закладу, ці експонати передав їм до рук меценат і колекціонер Владислав Штамбург. Люк, який вже скоро стане частиною експозиції, був виготовлений на заводі Кузьмицького ти Пенцліна, після чого його передали для експлуатації Катеринославському міському водопроводу у 1910-х роках. Завод, на якому виготовили люк заходився в Дніпрі, тоді він був чавуно- і мідноливарний завод і фабрика землеробських машин і знарядь. Тож мати у своїх артефактах таку річ буде великою честю для музею Дніпра.

Крім того, тепер вони матимуть також колекцію автографів від державного та політичного діяча Григорія Петровського. Він був революціонером, депутатом Державної думи Російської імперії IV скликання, радянським та українським партійним і державним діячем. Також він представляв партію більшовиків. А ще він намагався стати частиною Державної думи від Катеринославської губернії. З 1920-х до 1930-х років він був головою всеукраїнського та радянського ЦВК. Саме на честь цього чоловіка місто й отримало свою славетну назву – Дніпропетровськ.

Так, тепер його назва трохи змінилась, проте пам’ять про людину, яка зробила для розвитку міста дуже багато, живе й досі. А завдяки такому знаковому подарунку від мецената, вона буде лише примножуватись. Зараз працівники музею обирають місце для експоната для того, щоб вже скоро представити його жителям Дніпра. Також зараз в музеї триває неймовірна виставка, на яку запрошують усіх охочих.




© 2020 zap-inform

Мої відео