Запоріжжя Інформ

Жителі Дніпра зможуть отримати вакцину від гепатиту B та С абсолютно безплатно в лікарнях міста!

Жителі Дніпра зможуть отримати вакцину від гепатиту B та С абсолютно безплатно в лікарнях міста!
8831 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ірина Чухалова розповіла, що тепер на Дніпровщині безплатно зможуть отримати ліки проти гепатитів B та С всі, кому вони необхідні. Всі препарати вже встигла оплатити держава, тож жителям міста нема потреби платити за них вдруге. Директорка Дніпропетровського обласного центру соціально значущих захворювань розповіла, що робити та до кого звертатись у разі зараження.


«За статистикою, кожен 6 українець має гепатит B або С. У Дніпропетровській області за оцінками фахівців – близько 150 тисяч хворих. Це складна хвороба, яку важко розпізнати. Вона протікає майже без симптомів», – наголосила Ірина Чухалова.

Але, на її думку, гепатит не є вироком. Адже наразі існує безліч варіантів лікування цієї хвороби. Для того, аби вона не завдавала сильних проблем та не сприяла послабленню організму, її просто вчасно необхідно почати лікувати. Багато людей бояться, що можуть отримати велику кількість проблем зі здоров’ям через побічні ефекти. Проте статистика каже, що в 90% випадків цю хворобу можливо легко здолати. Проте лише за допомогою лікаря.

«Область має достатню кількість медикаментів від гепатитів B і С. Отримати їх можна безплатно. Найближчим часом очікуємо ще одну постачу від держави», – запевнила Ірина Чухалова.


Курс лікування триває від 3 до 6 місяців. Щоб отримати препарати, потрібно звернутися до свого сімейного лікаря. Або в Дніпропетровський обласний центр соціально значущих захворювань. Адреса: м. Дніпро, вул. Бехтерева, до 1 Консультації за телефоном 056-756-86-00. Тож навіть якщо ви не впевнені в тому, що захворіли на гепатит, зверніться до лікаря, розкажіть про симптоми та пройдіть аналізи. Якщо тест покаже, що ви здорові, то це прекрасно. Проте якщо ні, то не впадайте у відчай. Адже ліки існують і отримати їх дуже легко.


© 2020 zap-inform

Мої відео