Запоріжжя Інформ

За хвилину до вбивства: як через нашу неохайність лебідь ледве не помер

За хвилину до вбивства: як через нашу неохайність лебідь ледве не помер
125690 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вода вже майже задихається від того сміття, яке ми в неї викидаємо. Найгірше те, що ми це робимо повністю усвідомлюючи те, що це вбиває природу. Невже так важко донести пакет чи пляшку до смітника? Кожного дня ми чуємо про те, як тварини вмирають наковтавшись пластику. То кит викинувся на узбережжя із повним кишківником бруду, то дельфіни. Проте це здається чимось таким далеким. Чимось, що нас не турбує.

Але третього січня тривожні дзвіночки пролунали й у Дніпрі. Мешканці Дніпровської області побачили посеред річки Інгулець лебедя, який заплутався крилами у пластиковому пакеті. Він не міг злетіти, тож люди телефонували у рятувальні служби, аби хоча б хтось допоміг тварині. Сьогодні він таки зміг самостійно злетіти. Йому пощастило виплутатись. Проте мешканці міста звертаються до влади, аби та допомогла їм якимось чином почистити річку.

В Інгулці постійно плаває купа бруду, тож мешканці Вільного хвилюються, що таке трапиться і з іншими тваринами. Це далеко не перший випадок, коли хтось плутається в пластикових пакетах чи іншому смітті. Найгірше в цій ситуації те, що місцеві не знають до кого звернутись, щоб розв’язати цю проблему.

Та поки влада шукає шляхи подолання проблеми того, як очистити воду від сміття, яке там плаває вже не перший рік. Люди звертаються до кожного з нас. Вони нагадують, що природа являє собою вагому частину нашого життя, а вбивати її, не менше ніж злочин проти самих себе. Тож вони просять кожного бути свідомим та викидати сміття в смітники. Так нам не хочеться гаяти час, шукати спеціальні смітники, носити сміття з собою. Проте, якщо збереження природи для вас не вагома причина, то зробіть це хоча б заради себе.


Сьогодні це був лебідь, завтра буде качка, а післязавтра ви чи ваші діти. Тож будьте людьми!

© 2020 zap-inform

Мої відео