Запоріжжя Інформ

На Дніпропетровщині викрили злочинне угруповання, яке видавало контрафакт за українські бренди

На Дніпропетровщині викрили злочинне угруповання, яке видавало контрафакт за українські бренди
63325 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зловмисники створили власний Інтернет-магазин, де рекламували та продавали підроблену продукцію. Фігуранти зареєстрували кілька фіктивних підприємств для імітації законності діяльності та можливості укладання договорів щодо поставки контрафактної продукції. Про це повідомляє Департамент Кіберполіції Нацполіції України.

Як йдеться у повідомленні, п’ятеро фігурантів збували фальсифіковану сировину для виготовлення продуктів харчування. Контрафакт видавали за відомі українські бренди. Минулого року правопорушники виготовили 200 тонн підробленої продукції вартістю понад 5,5 мільйонів гривень.

Правоохоронці припинили діяльність злочинної групи осіб, яка виготовляла та продавала фальсифіковані продукти харчування з незаконним використанням знаку для товарів та фірмового найменування відомих українських виробників.

Наразі зловмисникам вже повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 229 (Незаконне використання знаку для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування завершено. Матеріали справи разом з обвинувальним актом скеровано до суду для прийняття рішення.

Теги: кіберполіція,контрафактна продукція,зловмисники,українські бренди,інтернет-магазин, Дніпропетровщина

© 2020 zap-inform

Мої відео