Запоріжжя Інформ

На перевезенні містян катерами під час ремонту Нового мосту вкрали дві третини виділених коштів

На перевезенні містян катерами під час ремонту Нового мосту вкрали дві третини виділених коштів
87305 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під підозрою опинилися директор комунального підприємства міської ради та підприємець-перевізник. З 1,8 млн грн зловмисники привласнили понад 1,2 млн грн. Про це інформує пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

Усі містяни, напевно, пам`ятають, як минулого літа у Дніпрі ненадовго запрацював безкоштовний річковий транспорт. Через закриття на ремонт Нового мосту між правим та лівим берегами Дніпра курсувало «річкове таксі». Люди за проїзд не платили, перевізникам компенсували витрати з міського бюджету. На ці потреби було виділено 1,8 млн грн. Та, як виявилося, витрачено було лише третину цих коштів, усе інше просто вкрали.
Наразі підозрюються у масштабних махінаціях директор комунального підприємства Дніпровської міськради та підприємець, які уклали договір щодо надання послуг з перевезення пасажирів паромним транспортом. Та на ділі й на папері обсяги робіт вийшли зовсім різними.

«Діючи з корисливих мотивів, підприємець вніс до акту надання послуг завідомо неправдиві відомості щодо фактичного обсягу відпрацьованих транспортними річковими суднами годин, а директор комунального підприємства, будучи з ним у змові, підписав вказаний офіційний документ», — йдеться у повідомленні.

Змовникам повідомлено про підозру у привласненні бюджетних коштів на суму понад 1,2 млн грн та службовому підробленні (ч.5 ст.191 та ч.2 ст.28 ч.1 ст.366 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Теги: катери,бюджетні кошти, Дніпро,річкове таксі,Новий міст,перевізник,комунальне підприємство

© 2020 zap-inform

Мої відео