Запоріжжя Інформ

На Укрзалізниці викрито масштабне розкрадання коштів через оборудки із запчастинами

На Укрзалізниці викрито масштабне розкрадання коштів через оборудки із запчастинами
51457 ПЕРЕГЛЯДІВ

Змова між керівниками компанії-національного перевізника та комерсантами коштувала майже 200 мільйонів гривень. Та найголовніше те, що використання запасних частин невідомої якості та походження створювало небезпеку для пасажирів. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Як встановило слідство, ще у 2018 році комерсанти-постачальники запасних частин вступили у змову з деякими керівниками одного з департаментів та структурних підрозділів Укрзалізниці. Не маючи ні дозволів, ні сертифікатів на здійснення ремонту колісних пар для пасажирських вагонів, ділки все одно вигравали тендери впродовж 2018-2019 років. До того ж, постачали Укрзалізниці контрабандні запасні частини неналежної якості та невідомого походження, завезені з РФ. За весь період «співробітництва» загальна сума контрактів становила майже 200 мільйонів гривень.

«Шляхом масштабних фальсифікацій обсягів виконаних робіт фігуранти провадження, використовуючи суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності, перевели у готівку та привласнили близько 50 мільйонів гривень», — повідомляють у СБУ.

Та найстрашніше те, що такі «ремонти» та неякісні запчастини, які використовувалися, створювали небезпеку для життя та здоров`я пасажирів.

У п`яти областях України СБУ проводить обшуки не тільки в структурних підрозділах Укрзалізниці, а й у виробничих і офісних приміщеннях та місцях проживання фігурантів. В офісі компанії-постачальника запасних частин вилучено 65 тисяч доларів США, понад 2 мільйони гривень, печатки низки комерційних структур, залучених до фіктивних господарських операцій, навіть підроблену печатку національного перевізника.

Теги: Укрзалізниця,тендери,розкрадання,запчастини,СБУ

© 2020 zap-inform

Мої відео