Запоріжжя Інформ

На Дніпропетровщині викрили групу іноземців, які займалися розбійними нападами

На Дніпропетровщині викрили групу іноземців, які займалися розбійними нападами
8755 ПЕРЕГЛЯДІВ

Учасники угруповання мали посвідки на тимчасове проживання в Україні. За скоєння злочинів чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі. Про це йдеться у повідомленні пресслужби ГУ Нацполіції України.

Прокуратурою Дніпропетровської області спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст.187 КК України (розбій), викрито чотирьох осіб віком від 19 до 30 років, які «спеціалізувалися» на розбійних нападах.

Так, у квітні 2019 року біля одного з кафе у Кам’янському зловмисники напали на двох перехожих. Нападники побили потерпілих, відібрали гроші та цінні речі, після чого втекли. До речі, одного з потерпілих вони побили металевим рекламним щитом по голові, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження. А найбільш цінною «здобичею» став його мобільний телефон вартістю трохи більше семи з половиною тисяч гривень.

«Поліції вдалося встановити не лише безпосередніх нападників, але й інших учасників, котрі входили до складу злочинної групи, — повідомляють у Нацполіції. — Ними виявилися вихідці з іншої країни віком від 19-ти до 30-ти років, які мають посвідки на тимчасове проживання в Україні».

Під час проведення обшуку в помешканні одного з учасників угруповання правоохоронці вилучили зброю, набої до неї та речовину, зовні схожу на наркотичну.

Наразі усім чотирьом повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За розбій, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, їм загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Теги: угруповання,поліція,іноземці, Дніпропетровщина,розбійний напад

© 2020 zap-inform

Мої відео