Запоріжжя Інформ

До державного сервісу перевірки квитанцій підключили основні держоргани

До державного сервісу перевірки квитанцій підключили основні держоргани
89909 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні запрацював державний сервіс перевірки квитанцій Check, який співпрацює з усіма основними державними органами. Про це повідомляє міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці у соцмережі. 

Відтепер до сервісу check.gov.ua, за словами міністра, підключено всі основні державні органи, а саме: сервісні центри МВС (водійські посвідчення, довідка про несудимість тощо), міграційна служба (паспорти, закордонні паспорти тощо), РАЦСи (усі послуги з народження, шлюбу тощо), ЦНАПи (послуги Міграційної служби та РАЦСів), послуги в обласних державних адміністраціях (ліцензії, витяги тощо).

«Це означає, що українцям більше не потрібно буде гаяти час на те, щоб принести в ці органи банківські квитанції про сплату. Можна просто сплачувати послуги через Інтернет-банк або мобільний банківський додаток (можна прямо на місці) та дати номер квитанції працівнику державної установи», - зазначає Дубілет. 

На думку уряду, така система дозволить не тільки українцям жити зручніше, але і дешевше, так як не доведеться вносити додатковий відсоток оплати за роздруківку паперових квитанцій.

Працівники вищезгаданих державних установ вже отримали службові інструкції. Але якщо раптом хтось зі списку вище все одно вимагає квитанцію у паперовій формі, то міністр радить звертатися на гарячу лінію 1545.

Зараз до сервісу Check приєднано вже три банки, в стадії підключення — ще 10 установ.

© 2020 zap-inform

Мої відео