Запоріжжя Інформ

Китай готує новий рейс, який доставить в Україну наступну партію медичного вантажу

Китай готує новий рейс, який доставить в Україну наступну партію медичного вантажу
61265 ПЕРЕГЛЯДІВ

У четвер почалося завантаження літака, що доправить українцям 100 тисяч ПЛР-тестів та медичних засобів для боротьби з поширенням коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

За словами секретаря Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирила Тимошенка, ПЛР-тести постачаються в Україну партіями.

«Першим рейсом — військовим літаком — з Китаю було доставлено 50 тисяч ПЛР-тестів. На новому борті прибуде 100 тисяч тестів. Додатково з Південної Кореї впродовж двох днів в Україну надійде ще 100 тисяч таких тестів. Таким чином, ми матимемо вже 250 тисяч ПЛР-тестів. Планується ще декілька таких партій з-за кордону. Зараз склад у Китаї завантажений на три польоти», — зазначив Тимошенко.

До того ж, почалося виробництво вітчизняних тестів для проведення ПЛР. Вже за 10 днів вони мають надійти до медустанов по всій країні. Усі регіони України вже отримали необхідні ПЛР-тести та реагенти для проведення досліджень зразків біоматеріалу.

Крім того, черговим рейсом в Україну має бути доставлено 280 тисяч респіраторів, 30 тисяч захисних костюмів, а також значна кількість звичайних тришарових медичних масок. В уряді знов обіцяють, що невдовзі маски надійдуть на аптечні склади та в мережі аптек. Хоча ми поки що не дочекалися масок із першої партії китайської медичної допомоги.

© 2020 zap-inform

Мої відео