Запоріжжя Інформ

Через карантин кожна п`ята українська компанія втратила до 75% доходів

Через карантин кожна п`ята українська компанія втратила до 75% доходів
203257 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майже 60% бізнесменів готові вже зараз відновлювати роботу своїх підприємств з урахуванням правил індивідуального захисту. Такі результати опитування оприлюднила Європейська Бізнес Асоціація на своєму офіційному сайті.

Періодичні опитування серед членських компаній щодо їхньої реакції на поточну ситуацію в країні та дії влади Асоціація проводить для розуміння настроїв бізнесу. Щодо існуючих обмежувальних заходів, наразі ці настрої виглядають так: 50% опитаних вважають запроваджені заходи обґрунтованими, зважаючи на ситуацію, ще 36% вважають їх жорсткими, 7% — м’якими та ще 7% впевнені, що їх можна було б посилити.

При цьому 50% респондентів мріють про послаблення обмежувальних заходів, а 23% вважають, що варто залишити чинні обмеження у повному обсязі.

Аби утриматися зараз на плаву, компанії намагаються вдаватися до різних методів. 20% скоротили заробітну плату, 15% відправили працівників у оплачувану відпустку, а 4% компаній скоротили штат працівників. Але 59% бізнесменів готові хоч зараз відновити роботу своїх підприємств — проти 41% тих, хто й надалі хотів би працювати дистанційно, навіть за умови зниження доходів.

До речі, більша частина опитаних (70%) втратили до 50% своїх звичних доходів. Ще 18% повідомили про втрату 50-75% доходів. 2% компаній взагалі розглядають варіант закриття.

Та є й трохи позитивних відповідей: наприклад, кожна четверта компанія шукає нові можливості для розвитку у даній ситуації, а ще 8% не відчули впливу карантинних обмежень. 10% підприємств взагалі повідомили про збільшення доходів.

© 2020 zap-inform

Мої відео