Запоріжжя Інформ

Уряд продовжує карантин до 11 травня

Уряд продовжує карантин до 11 травня
147341 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поетапне послаблення або зняття карантинних обмежень можливе лише після цієї дати. Про це під час чергового засідання Кабінету Міністрів заявив Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль.

Незважаючи на те, що сьогодні в Україні один із найнижчих показників по рівню летальності від COVID-19 – 2,7%, моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня. Тому карантин буде продовжений до 11 травня. А Уряд розробив план виходу з нього, який можна буде втілювати в життя 12 травня, але за двох умов. По-перше, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання не змінюється або коливається в межах 5%. По-друге, лікарні заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%.

«До цього часу у нас є важливі завдання: поступово збільшуємо кількість тестувань, покращуємо забезпечення лікарень та медиків, запроваджуємо систему Е-контролю за самоізоляцією як альтернативу обсервації та розробляємо нові соціальні стандарти. Це насамперед носіння засобів індивідуального захисту, дотримання соціальної дистанції та постійна дезінфекціяі», — зазначив Денис Шмигаль.

За його словами, якщо епідемічна ситуація буде сприяти, то 11 травня можна буде говорити про відкриття парків та скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг.

© 2020 zap-inform

Мої відео