Запоріжжя Інформ

В Україні створили сайт, присвячений впливу карантину на економіку

В Україні створили сайт, присвячений впливу карантину на економіку
260427 ПЕРЕГЛЯДІВ

На ньому за понад 30 показниками можна оцінювати зміни стану захворюваності, міграційних і демографічних процесів, зайнятості, фінансів і торгівлі, а також бюджету та податків. Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив один з розробників дашборду, колишній міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

На думку розробників, це найбільш масштабний та докладний дашборд на тему карантину та економіки. Показники оновлюються щоденно, щотижнево та щомісячно, офіційні дані надані з жовтня 2019 року.

«Тепер можна не гадати, а точно визначити, скільки українців повернулось до країни (463 тис. людей), наскільки впав обсяг продажів взуття та одягу в магазинах (-98,6%), як змінюється кількість безробітних (431 тис. людей) та яка з областей найменше втратила доходів до місцевого бюджету», — зазначає Дмитро Дубілет.

«Розумна» панель надає дані моніторингу найважливіших соціально-економічних показників. Від рівня заробітної плати та демографічного сальдо до зовнішньої торгівлі та податків до зведеного бюджету.

За словами Дмитра Дубілета, дашборд удосконалюватиметься — на ньому з’являться нові показники та можливість досліджувати їх більш детально. Панель буде функціонувати на період карантину та протягом часу, потрібного для відновлення роботи економіки.

Веб-адреса дашборду: q.rating.zone.

© 2020 zap-inform

Мої відео