Запоріжжя Інформ

Приватна компанія хоче відсудити шкільну землю та звести на ній багатоповерхівку

Приватна компанія хоче відсудити шкільну землю та звести на ній багатоповерхівку
117712 ПЕРЕГЛЯДІВ

Апеляційний господарський суд Дніпропетровської області почав розгляд справи щодо повернення школі №10 третини двору.  Комерційна компанія “Промпоставка-А” за сприяння районних та міських чиновників оформила шкільні майстерні у приватну власність, а торік заявила, що починає зводити на цьому місці висотку. Скандал точиться уже понад рік.

На територію школи №10 посягнули, бо земельна ділянка не має кадастрового номеру. Адвокат “Промпоставки-А” Олександр Чорний не вважає заклад освіти землекористувачем. 

“Це провокація. Вони точно знають, що у 2015 році ми подавали документи на оформлення землі”, - наголосила директорка школи №10 Валентина Івлєва.

Батьки учнів кажуть: школі майже 65 років, і будівництво може перетворити її на аварійну. Але саме цього, на їхню думку, забудовник і прагне, аби взагалі ліквідувати навчальний заклад.

“Цього б не сталося, аби школа не була в центральній частині міста”, – переконана представниця ініціативної групи батьків Наталія Євтух

Господарський суд першої інстанції став на бік школи й повернув їй відчужену ділянку. Натомість забудовник подав апеляцію. Намагається довести, що серед іншого йдеться не тільки про право власності на землю. 

“Немає жодної експертизи, що будівництво не відповідає чинному законодавству”, – зазначив адвокат компанії Олександр Чорний.

Школа вимагає відхилити апеляційну скаргу “Промпоставки-А” й залишити в силі рішення господарського суду першої інстанції. На місці майстерень планують звести шкільний стадіон. 

Наступне засідання суду заплановане на 15 жовтня.

Подібними справами дніпрян не здивуєш. Зокрема, жертвою забудовника стала школа №19 у середмісті: брати Каснери у притул звели багатоповерхівку. Схожа історія – й на стадіоні школи №133 на Лівобережному-3.

© 2020 zap-inform

Мої відео