Запоріжжя Інформ

Прокуратура звернулася до суду для захисту об’єктів культурної спадщини Херсона

Прокуратура звернулася до суду для захисту об’єктів культурної спадщини Херсона
392453 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонська окружна прокуратура в судовому порядку вимагає укласти охоронні договори з метою збереження пам’яток архітектури – житлових будинків, розташованих по вул. Старообрядницькій та вул. Театральній в місті Херсоні.

Прокуратурою встановлено, що будівлі мають статус пам’ятки архітектури та занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток України за категорією місцевого значення, як об’єкт культурної спадщини.

Чинним законодавством передбачено, що усі власники пам`яток, щойно виявлених об`єктів культурної спадщини чи їх частин або уповноважені ними органи (особи) незалежно від форм власності на ці об`єкти зобов`язані укласти з відповідним органом охорони культурної спадщини охоронний договір.

Проте декілька власників квартир вказаних будинків з моменту придбання нерухомості так і не оформили охоронний договір з Херсонською обласною державною адміністрацію, яким встановлюється режим використання пам’ятки та відповідальність за порушення такого режиму, види і терміни виконання реставраційних, консерваційних або ремонтних робіт.

Задля належного захисту інтересів держави у цій сфері, а також запобігання можливому руйнуванню чи пошкодженню пам’яток архітектури прокуратура звернулась до адміністративного суду з позовами до власників декількох квартир про зобов’язання укласти охоронний договір.

Наразі судом відкрито провадження у справах.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

© 2020 zap-inform

Мої відео