Запоріжжя Інформ

Голова Служби судової охорони Валерій Бондар: Ми продовжуємо впевнений рух вперед!

Голова Служби судової охорони Валерій Бондар: Ми продовжуємо впевнений рух вперед!
431945 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні, 24 червня, у Києві відбулося засідання колегії Служби судової охорони з підбиття підсумків службової діяльності за перше півріччя 2021 року.
У заході взяли участь керівний склад Служби судової охорони та керівники всіх двадцяти чотирьох територіальних управлінь Служби.
Відкриваючи засідання колегії, Голова Служби судової охорони Валерій Бондар зазначив, що 2021 рік – ключовий у реалізації Стратегії розвитку Служби судової охорони до 2022 року.
- До кінця цього року маємо взяти під свою охорону абсолютно всі органи та установи судової влади. І саме це завдання визначила пріоритетним для нас Вища рада правосуддя! – підкреслив Валерій Бондар.
Він також додав, що у важких фінансово-економічних умовах сьогодення, у яких опинилася не тільки судова влада, а й уся країна, виконати це завдання буде надзвичайно складно.
- Але ми продовжуємо впевнений рух вперед і за шість місяців цього року взяли під охорону Служби 86 органів та установ судової влади. Наразі їх під охороною Служби вже 554, - повідомив Голова Служби й додав, що вже в семи областях України абсолютно всі установи системи правосуддя перебувають під охороною судових охоронців.
За словами Валерія Бондаря, гарним підґрунтям для подальшого сталого розвитку Служби стало ухвалення 27 квітня Верховною Радою України проєкту Закону “Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” щодо врегулювання окремих питань проходження служби у Службі судової охорони”.
- Це насамперед вдалося завдяки дієвій підтримці Вищої ради правосуддя та Державної судової адміністрації України, у тісній взаємодії з профільним комітетом Верховної Ради України й це справді наша спільна перемога, - зазначив Голова Служби, додавши, що зараз на перший план виходить реалізація механізмів виконання положень цього Закону.
Говорячи про хід виконання основних завдань у поточному році, Валерій Бондар позитивно відзначив подальший розвиток Навчального центру Служби судової охорони у Вінниці.
- Мені приємно констатувати, що менше ніж за рік свого існування Навчальний центр Служби судової охорони у Вінниці вже провів десять випусків, - наголосив Валерій Бондар, говорячи про хід виконання основних завдань цього року.
Стосовно виконання завдань із забезпечення охорони й безпеки органів та установ судової влади держави Голова Служби повідомив, що в першому півріччі 2021 року співробітники Служби судової охорони забезпечили громадський порядок понад 2,4 млн судових засідань, зокрема дві тисячі потребували посиленої охорони, а більше 360 – мали статус резонансних судових процесів.
Щодня співробітники Служби виявляють сотні суспільно небезпечних предметів, які відвідувачі намагаються пронести до судів. Так, якщо за весь минулий рік не допущено пронесення понад 63 тисяч заборонених предметів, то за шість місяців цього року кількість таких заборонених предметів вже сягнула майже 60 тисяч.
Крім того, судові охоронці забезпечили особисту безпеку 23 суддів, на адресу яких надходили погрози.
Безперечно, за словами Валерія Бондаря, іспитом на зрілість Служби став XVІІІ черговий з’їзд суддів України, який відбувся в березні цього року в Києві.
- Завдяки професійним діям судових охоронців черговий з’їзд суддів України пройшов у спокійній робочій обстановці без жодних порушень громадського порядку. Для Служби забезпечення безпеки такого велелюдного заходу, як з’їзд суддів – своєрідний іспит на зрілість і готовність виконувати завдання, покладені на нас судовою владою. Цей іспит ми склали успішно! – констатував Голова Служби.
Окремо Валерій Бондар акцентував увагу на продовженні неухильного виконання протиепідемічних заходів.
- Заспокоюватися ще дуже рано. Для коронавірусу кордонів немає, і вже зараз світом починає курсувати новий штам “Дельта”. Тому вимагаю не знижувати рівня профілактичних заходів серед співробітників Служби, надто під час несення служби в судових установах, - додав він.
Серед пріоритетних завдань на друге півріччя 2021 року Валерій Бондар визначив: взяття під охорону всіх без винятку органів та установ судової влади, забезпечення високого рівня безпеки судових установ, недопущення проявів неповаги до суду, порушень громадського порядку під час судових засідань, миттєве реагування на загрози суддям, працівникам апаратів судів та всім учасникам судових процесів, завершення впровадження в усіх колективах Служби системи електронного документообігу, продовження розвитку Навчального центру Служби судової охорони тощо.
- Попри об’єктивні та суб’єктивні труднощі, Служба судової охорони впевнено тримає свій курс розвитку. Я хочу подякувати всім, хто в таких складних умовах не опустив рук, не “лежить” на своїй посаді, а робить усе можливе й неможливе, аби Служба розвивалася та перетворювалася на сучасний, професійний державний орган, головним завданням якого є забезпечення безпеки судової влади України, - наголосив Голова Служби судової охорони Валерій Бондар.

© 2020 zap-inform

Мої відео