Запоріжжя Інформ

У прокуратурі проведено межвідомчу нараду щодо протидії незаконному експорту зернових культур на Донеччині

У прокуратурі проведено межвідомчу нараду щодо протидії незаконному експорту зернових культур на Донеччині
53509 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під головуванням керівника Донецької обласної прокуратури Євгена Білоусова відбулась міжвідомча нарада керівників правоохоронних та контролюючих органів щодо вжиття заходів з протидії незаконному експорту зернових культур суб’єктами зовнішньоекономічної діяльності.


Участь у заході взяли начальник відділу Донецької обласної прокуратури, керівництво ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях, УСР в Донецькій області ДСР НПУ, ГУ ДФС та ДПС у Донецькій області, Азовської митниці Держмитслужби та Східного міжрегіонального управління Укртрансбезпеки.


Відкриваючи нараду, Євген Білоусов зазначив, що одним із основних факторів, що негативно впливають на наповнення бюджету фінансовими ресурсами, залишається ухилення від сплати податків під час експорту зернових культур. Тому наразі необхідно активізувати роботу на вказаному напрямку.

У ході зустрічі учасники наради обговорили основні проблемні питання, що виникають у вказаній сфері.

Розповсюдженою схемою ухилення від сплати податків є проведення експортних операцій з сільськогосподарською продукцією суб’єктами господарювання за готівкові кошти, які не відображаються у бухгалтерському та податковому обліках. У подальшому вказані суб’єкти здійснюють митне оформлення зернових культур в режимі «експорт» за заниженою фактурною вартістю. Після проведення зазначених господарських операцій виручка в іноземній валюті від здійснення експортних операцій із вказаною продукцію в Україну не надходить. Тож, держбюджет недоотримує кошти.

Підсумовуючи, присутні визначили низку ефективних заходів задля усунення наявних недоліків в роботі та покращення ситуації в області на цьому напрямі.

© 2020 zap-inform

Мої відео