Запоріжжя Інформ

На лаві підсудних опинився херсонець за розповсюдження дитячої порнографії

На лаві підсудних опинився херсонець за розповсюдження дитячої порнографії
184387 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно 48-річного мешканця м. Херсона за фактом зберігання, розповсюдження відеопродукції, що містить дитячу порнографію (ч. 4 ст. 301 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що чоловік з квітня 2018 по грудень 2019 року розповсюджував через Інтернет заборонений контент. Відеоматеріали, які містили відверті порнографічні сцени за участі неповнолітніх осіб, зловмисник завантажував із заборонених інтернет-ресурсів на власний ноутбук. Після цього за допомогою спеціального програмного забезпечення викладав у загальний доступ іншим користувачам для перегляду та завантаження відеофайлів.

Досудове розслідування здійснювалось працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Херсонській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України, спільно з слідчім відділом Херсонського відділу поліції. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

© 2020 zap-inform

Мої відео