Запоріжжя Інформ

Виконувачу обов’язків керівника так званої «Міграційної служби МВС ДНР» заочно повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів

Виконувачу обов’язків керівника так званої «Міграційної служби МВС ДНР» заочно повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів
161574 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури виконувачу обов’язків керівника так званої «Міграційної служби МВС ДНР» заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України, участі у терористичній організації та порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням, яке проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях встановлено, що чоловік, перебуваючи на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донеччини, забезпечував примусову видачу «паспортів ДНР» громадянам, в тому числі тим, які працюють у гуманітарній та соціальних сферах. Зокрема пенсіонерам, освітянам, соціальним та медичним працівникам. У разі ж відмови особи отримати такий паспорт, вона підлягала звільненню з роботи та позбавлялась можливості оформлення пенсійних виплат.

Окрім цього, упродовж тривалого часу підозрюваний контролював порядок реєстрації і зняття осіб з реєстраційного обліку та дотримання іноземцями і особами без громадянства порядку тимчасового або постійного проживання, перебування, в’їзду, виїзду і транзитного проїзду через територію, підконтрольну НЗФ РФ.

Максимальне покарання, передбачене за скоєння вказаних кримінальних правопорушень – до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 zap-inform

Мої відео