Запоріжжя Інформ

Інспектора прикордонної служби «Старокозаче» судитимуть за корупційний злочин

183215 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України до суду направлено обвинувальний акт стосовно інспектора прикордонної служби «Старокозаче» Білгород-Дністровського прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України за фактом прохання та одержання службовою особою неправомірної вигоди (ч. 1 ст. 368 КК України).


За даними слідства, прикордонник обвинувачується в тому, що він, за непритягнення до встановленої законом відповідальності та сприянні у незаконному переміщенні через державний кордон України 50 коробів підакцизної групи товарів – тютюнових виробів, запросив та одержав від цивільної особи неправомірну вигоду в сумі 1000 доларів США.


28 жовтня 2020 року, після одержання всієї суми хабаря, незаконну діяльність військовослужбовця припинили правоохоронці.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління Територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві.


За скоєне правопорушення прикордоннику загрожує покарання у виді штрафу від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: хабар, корупція,прикордонник,Військова Прокуратура,обвинувальний акт, Дніпро

© 2020 zap-inform

Мої відео