Запоріжжя Інформ

6 років за гратами кожному: вирок керівнику митниці та його спільнику

6 років за гратами кожному: вирок керівнику митниці та його спільнику
168761 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За публічного обвинувачення Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону Ленінським районним судом м. Запоріжжя ухвалено обвинувальний вирок колишньому керівнику Запорізької митниці та його спільнику.

   У ході судового розгляду публічним обвинувачем доведено, що вказана службова особа спільно з підлеглим - начальником відділу, діючи за попередньою змовою, вимагали та одержали від керівника одного з суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності неправомірну вигоду в розмірі 174 тисячі гривень. За таку «винагороду» вони гарантували не створювати підприємцю штучних перешкод при митному оформленні вантажів.

   11.12.2020 суд визнав обох обвинувачених винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Крім того, колишнього начальника відділу Запорізької митниці визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, та ч. 2 ст. 345 ККУ.

   Обом посадовцям призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків на строк 3 роки, з конфіскацією всього належного їм майна.

Прес-служба Cпеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,засуджено,6 років за гратами,вирок суду,керівник митниці,хабар,174 тисячі гривень

© 2020 zap-inform

Мої відео