Запоріжжя Інформ

Генпрокурор про боротьбу з корупцією: щодня правоохоронці викривають в середньому 44 таких злочини (ІНФОГРАФІКА)

Генпрокурор про боротьбу з корупцією: щодня правоохоронці викривають в середньому 44 таких злочини (ІНФОГРАФІКА)
177139 ПЕРЕГЛЯДІВ

   9 грудня у Міжнародний день боротьби з корупцією Ірина Венедіктова повідомила про результати такої боротьби за 8 місяців її перебування на посаді Генерального прокурора.

   «У сучасному світі корупція – це не одна людина, яка несе гроші з точки А в точку Б. Корупція – це поняття, яке досить складно пояснити кількома словами і дати чітке недвозначне лексичне значення. Не всі розуміють, що боротися з хабарництвом та розкраданням, як дрібним, так і масштабним, дуже важко: і ми вдосконалюємося, але і злочинці часто далеко не простаки. Неможливо розслідувати провадження і після цього передати його до суду, якщо не дотримані всі найдрібніші вимоги закону», - зауважила Генеральний прокурор.

   Ірина Венедіктова зазначила, що щодня правоохоронці викривають в середньому 44 корупційних правопорушення. У період з березня по жовтень 2020 року система органів правопорядку викрила 7748 таких злочинів. На 50% зросла кількість осіб, яким повідомлено про підозру в корупції. З березня по листопад - 2374 підозрюваних, тоді як у минулому році було всього 1606.

▪️Майже на 40% збільшилася кількість скерованих до суду кримінальних проваджень з обвинувальними актами – 1764 проти 1291 за аналогічний період минулого року.

▪️Також на понад 10% збільшилася кількість осіб, яких притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення корупційних правопорушень – 2937 осіб. Зокрема, 923 працівники правоохоронних органів та 165 депутатів усіх рівнів.

▪️У такій боротьбі починати потрібно із самоочищення. За останніх 8 місяців до кримінальної відповідальності притягнуто 21 прокурора, більшість із них якраз за вчинення кримінальних корупційних правопорушень.

▪️ За цей період засуджено за корупцію – 408 осіб. Цей результат збільшився тільки на 10%, необхідно системно працювати, зокрема над законодавством, щоб судовий розгляд не затягувався.

▪️У понад 8 разів збільшилась сума встановлених збитків державі – майже 278 млн грн, тоді як торік лише 34 млн грн, та на 40% – сума відшкодованих.

▪️У 17 разів зросла сума пред’явлених позовів з метою забезпечення відшкодування збитків – з 14 млн грн до майже 237 млн грн та на 90% – арештованого майна, що складає майже 63 млн грн.

   «Не буду приховувати, що представникам всієї антикорупційної інфраструктури хотілося б похвалитися великою кількістю захоплених обладунків, але ми йдемо до цієї мети. Хочу подякувати перш за все тим, хто не в великих кабінетах ставить свої підписи на важливих документах, а наш локомотивний склад - і прокурорів усіх рівнів включаючи, звичайно ж, моїх колег із САП, і детективів НАБУ, і співробітників Національної поліції, офіцерів СБУ, слідчих ДБР, наших податківців», - зазначила Ірина Венедіктова.

ГРАФІКА:

ДЖЕРЕЛО

Теги: Генеральний прокурор,ОГП,Міжнародний день боротьби з корупцією,Ірина Венедіктова, корупція,протидія корупції

© 2020 zap-inform

Мої відео