Запоріжжя Інформ

Прокуратурою Херсонської області викрито масштабну схему заниження податкових платежів

Прокуратурою Херсонської області викрито масштабну схему заниження податкових платежів
151107 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах групою осіб (ч. 3 ст. 212 КК України).


За даними слідства, фігуранти справи організували масштабну схему заниження податкових платежів і конвертації грошових коштів у готівку. Зокрема, на протязі 2018-2019 років, використовуючи групу фіктивних ФОПів, які працюють за спрощеною системою оподаткування, налагодили продаж молочної продукції на заводи, сплачуючи значно нижчий відсоток податку.


Використовуючи таку схему, на рахунки підприємців було зараховано майже 50 млн грн для закупівлі молока, які в подальшому переведено в готівку. Такі дії призвели до ухилення від сплати податків на суму майже 8 млн грн.


За результатами проведених санкціонованих обшуків офісних та житлових приміщень, транспортних засобів, причетних осіб вилучено готівкові кошти, які були зняті із банківських рахунків підконтрольних підприємців, у сумі понад 4,5 млн грн, печатки, банківські картки, реєстраційні та первинні бухгалтерські документи, а також чорнові записи, що підтверджують проведення неіснуючих фінансово-господарських операцій.


Заходи із виявлення ненадходження значних сум до державного бюджету проводилися працівниками СУ ДФС в області спільно з відділом «К» УСБУ в Херсонській області.


Досудове розслідування триває.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

© 2020 zap-inform

Мої відео