Запоріжжя Інформ

Справу про незаконний видобуток вугілля з недіючої шахти направлено до суду

Справу про незаконний видобуток вугілля з недіючої шахти направлено до суду
25456 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області до Селидівського міського суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2019 році троє мешканців м. Селидове та смт. Курахівка організували видобуток та реалізацію кам’яного вугілля, яке входить до категорії корисних копалин загальнодержавного значення, без наявності дозвільних документів на здійснення даного виду діяльності. Об’єм незаконно видобутого вугілля складає близько 996 тон.

Видобування здійснювалось у закритій шахті в м. Горняк із застосуванням спеціалізованої техніки та механізмів, використанням праці осіб без укладання трудових угод, а також за відсутності дозволів на виконання робіт з підвищеною небезпекою.

У подальшому незаконно видобуте вугілля реалізовувалось через підконтрольні та підзвітні організаторам злочинної схеми підприємства.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

© 2020 zap-inform

Мої відео