Запоріжжя Інформ

За умисний підпал стерні на площі понад 50 га чоловіку загрожує до 5 років позбавлення волі

За умисний підпал стерні на площі понад 50 га чоловіку загрожує до 5 років позбавлення волі
76546 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Артемівської місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за ч. 1 ст. 245 (знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вранці 5 липня 2020 року мешканець Бахмутського району, перебуваючи на орендованій товариством з обмеженою відповідальністю земельній ділянці сільськогосподарського призначення, що розташована вздовж автомобільної дороги «Миронівське-Троїцьке-Попасна» на території Луганської сільської ради Бахмутського району, умисно, за допомогою горілки кустарного виробництва та сірників здійснив підпал стерні на площі 52,12 га.

Вказані злочинні дії призвели до знищення рослинності, живих істот і мікроорганізмів та пошкодження природного стану ґрунтового покриття.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч чотирьохсот до дев’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п'яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

© 2020 zap-inform

Мої відео