Запоріжжя Інформ

У впровадженні стандартів освіти держави-агресора підозрюється «ректор» псевдовишу з Луганщини

У впровадженні стандартів освіти держави-агресора підозрюється «ректор» псевдовишу з Луганщини
216914 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області повідомлено про підозру псевдоректору «державного навчального закладу лнр».

Йому інкриміновано вчинення дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, мешканець Луганська почав підтримувати окупаційну владу та співпрацювати з ворогом після захоплення окремих територій регіону. Працював першим проректором з навчальної роботи Луганського аграрного університету.

У 2015 році на базі даного ВНЗ розпочав свою діяльність так званий «державний навчальний заклад лнр «Луганський державний аграрний університет».

Узимку 2020 року фігурант став «т.в.о. ректора» вказаного псевдовишу.

Своїми наказами він декілька разів перейменовував ввірений окупантами йому навчальний заклад. З того часу й дотепер ‒ це «федеральний державний бюджетний освітній заклад вищої освіти «Луганський державний аграрний університет імені К. Є. Ворошилова».

Після повномасштабного вторгнення рф підозрюваний очолив даний заклад.

Псевдоректор висловлює підтримку окупаційній владі, організовує роботу вишу за законодавством рф та впроваджує стандарти освіти держави-агресора.

Наразі вирішується питання щодо оголошення його у розшук та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

© 2020 zap-inform

Мої відео