Запоріжжя Інформ

До 15 років ув’язнення засуджено чотирьох громадян України, які воювали на боці окупантів

До 15 років ув’язнення засуджено чотирьох громадян України, які воювали на боці окупантів
354235 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді провину чотирьох мешканців Луганщини в державній зраді та участі у терористичній організації (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Їх засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Суд встановив, що один з учасників окупаційних військ з 2014 року служив навідником-оператором в районі м. Дебальцевого. З початком повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік знову взяв до рук зброю і став радіотелефоністом 13-го батальйону тероборони 2-ї мотострілецької бригади зс рф.
 
         
 
Ще один луганчанин потрапив до того ж підрозділу в грудні 2022 року. Він був черговим на блокпосту росіян на Лисичанському нафтопереробному заводі, будував фортифікаційні споруди й чинив опір Збройним Силам України у с. Миколаївці й с. Берестовому Бахмутського району.
 
         
 
Його побратим воював з 2016 року на посаді радіотелефоніста зенітно-артилерійського взводу. Був старшим оператором та командиром відділення ПТКР «народної міліції» квазіреспубліки.
 
Четвертий засуджений підписав контракт з Міністерством оборони рф у серпні 2022 року. У якості водія 2-го батальйону 123-ї мотострілецької бригади він розвозив продукти на склади окупантів. За рік опанував роботу оператора ультракоротких хвиль у підрозділі радіоелектронної боротьби. Також ніс службу в с. Нирковому Сєвєродонецького району та с. Берестовому Бахмутського району.
 
У грудні 2023 року під час спроби ворога штурмувати позиції ЗСУ у Бахмутському районі чоловіків затримали наші захисники.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

© 2020 zap-inform

Мої відео