Запоріжжя Інформ

За позовами прокуратури в дохід держави з товариства стягнуто понад 3,8 млн грн

За позовами прокуратури в дохід держави з товариства стягнуто понад 3,8 млн грн
357771 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Бучанської окружної прокуратури забезпечили реальне виконання судових рішень про стягнення з товариства неправомірно сплачених коштів за договорами оренди державного майна.

Внаслідок примусового виконання судових рішень та реалізації арештованого нерухомого майна приватного товариства, держава отримала понад 3,8 млн грн.

Раніше у судах прокурори довели, що адміністрація державного вищого навчального закладу продала приватному товариству реабілітаційно – оздоровчий комплекс «Сосновий Бір» в селищі Ворзель Бучанського району. При цьому вони не отримали згоду на відчуження від органу управління державним майном.

Заклад освіти використовував державний комплекс для проживання студентів. Після його відчуження, на підставі відповідних договорів оренди, цей же навчальний заклад винаймав у товариства продані приміщення для проживання своїх студентів та співробітників. За це вони майже 6 років сплачували кошти з державного бюджету.  

Крім того, за позовами органів прокуратури Київської області незаконно відчужені будівлі повернуті у державну власність.

© 2020 zap-inform

Мої відео