Запоріжжя Інформ

На Київщині викрито організовану злочинну групу, яка займалась вимаганням, розбійними нападами та викраденням людей

На Київщині викрито організовану злочинну групу, яка займалась вимаганням, розбійними нападами та викраденням людей
206526 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної та Києво-Святошинської окружної прокуратур викрито та повідомлено про підозру організатору і трьом учасникам організованої злочинної групи за фактами незаконного позбавлення волі, розбійного нападу та вимагання (ч. 3 ст. 146, ч. 4 ст. 187 та ч. 4 ст. 189 КК України).

За даними слідства, у її складі діяли мешканці Софіївської Борщагівки. За надуманим приводом вони вимагали гроші від місцевих мешканців, погрожували їм розправою та застосовували фізичну силу.

Одного з потерпілих підозрювані заштовхали у машину та привезли до гаража. У нього відібрали мобільний телефон, банківські картки, з яких надалі зняли наявні на рахунку кошти. Чоловіку наказали роздягнутись та залізти до ями в гаражі, накрили її дошками, вимагаючи сплати 40 тис. грн.

Іншого –  також незаконно утримували та змушували виконувати дії, які принижують людську честь та гідність.

Після погроз та психологічного тиску один з потерпілих передав зловмисникам гроші.

Всіх учасників затримано у порядку ст. 208 КПК України. Їм обрано запобіжні заходи.

Заходи з викриття здійснювались у співпраці зі слідчими Бучанського райуправління ГУ Нацполіції в Київській області та оперативними підрозділами ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


© 2020 zap-inform

Мої відео