Запоріжжя Інформ

Жителька прифронтового регіону підозрюється у розкритті ворогу локацій ЗСУ та інфраструктурних об’єктів

Жителька прифронтового регіону підозрюється у розкритті ворогу локацій ЗСУ та інфраструктурних об’єктів
236875 ПЕРЕГЛЯДІВ
У грудні 2023 року мешканка м. Покровська, підтримуючи антиукраїнську риторику російських пропагандистів, почала свідомо співпрацювати з представниками держави-агресора.
Продавчиня місцевого продовольчого магазину познайомилась з двома військовослужбовцями сухопутних сил та центру спеціальних операцій зс рф та погодилась збирати для них інформацію про розташування підрозділів Збройних Сил України у прифронтовому регіоні. Так звана агентка особисто їздила містом і навколишніми селами та фіксувала, де саме перебувають та якими шляхами здійснюють рух українські військові підрозділи.
 
 
У подальшому потрібні ворогу локації, у тому числі місцезнаходження об’єктів критичної інфраструктури Покровського району, вона знаходила у застосунку «Google Мaps», робила відповідні позначки на картах й відправляла скриншоти з телефону своїм кураторам.
 
Наразі за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури покровчанці повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України). До завершення досудового розслідування, яке проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях, вона перебуватиме у слідчому ізоляторі.
 
Підозрюваній загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 zap-inform

Мої відео