Запоріжжя Інформ

Результати роботи органів прокуратури Київської області з питань розгляду звернень громадян у 2023 році

Результати роботи органів прокуратури Київської області з питань розгляду звернень громадян у 2023 році
222655 ПЕРЕГЛЯДІВ

До органів прокуратури Київської області впродовж 2023 року надійшло 11 524 звернень.

Із вказаної кількості по суті вирішено 8 054 звернення громадян та юридичних осіб. Задоволено – 449.

Із вирішених звернень 166 надійшло від народних депутатів України, з яких задоволено 3 звернення.

Найбільшу кількість звернень вирішено з питань досудового розслідування – 5 790, у тому числі від учасників кримінального провадження 1 863, з них задоволено 166.

До прокуратури надходили звернення з питань, вирішення яких не належить до компетенції органів прокуратури. У зв’язку з чим протягом 2023 року до інших відомств для вирішення направлено 2 118 звернень.

Повернуто заявникам або залишено без розгляду 171 звернення. Підставами повернення звернень заявникам були їх невідповідність вимогам Закону України «Про звернення громадян» та Інструкції про порядок розгляду звернень і запитів та особистого прийому громадян в органах прокуратури України, затвердженої наказом Генерального прокурора 06.08.2020 № 363.

Зокрема, в переважній більшості випадків звернення повертались заявникам у зв’язку із тим, що з їх змісту неможливо встановити авторство, звернення не підписано автором та не зазначено місця проживання заявника, а також неможливо встановити суть порушеного питання.

Робота на вказаному напрямі триває.

В умовах дії воєнного стану громадяни можуть реалізувати своє конституційне право на звернення до органів прокуратури за допомогою поштового та електронного зв’язку, через спеціально визначені скриньки, розміщені в приміщеннях прокуратур усіх рівнів, або на телефони «гарячої лінії».

Звернутись до нас ви можете за актуальним номером телефону «гарячої лінії»: 200-19-56.

Адреса електронної пошти: [email protected]

© 2020 zap-inform

Мої відео