Запоріжжя Інформ

Викрито міжрегіональну агентурну мережу фсб рф, яка корегувала вогонь окупантів по техніці та підрозділах ЗСУ

Викрито міжрегіональну агентурну мережу фсб рф, яка корегувала вогонь окупантів по техніці та підрозділах ЗСУ
379576 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури п'ятьом жителям Донеччини, Запоріжжя та Одещини повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у жовтні 2023 року двоє чоловіків та троє жінок через проросійські переконання погодилися на співпрацю з представником фсб рф. Наближуючи своїми діями армію держави-агресора до реалізації її окупаційних задумів, жителі міст Краматорська і Покровська розкривали місця розташування особового складу Збройних Сил України. Те ж робив і колишній керівник державного підприємства з м. Добропілля, який у вигляді текстових повідомлень й скриншотів з «Google-maps» передавав дані про переміщення й напрямки руху нашої військової техніки.
 
     
 
Краматорчанка збирала інформацію самотужки, виїжджаючи на «розвідку» за наказом куратора. Її «колега» з м. Запоріжжя  відмічала уражені об’єкти, фіксуючи результати «вдалої» роботи окупантів по населеному пункту та кількість жертв внаслідок ударів.
 
          
 
Житель м. Рені Одеської області розповідав про надходження пікапів, які призначалися для потреб ЗСУ. Також чоловік встиг щонайменше тричі передати дані, щодо пересування техніки та особового складу нашої армії.
 
Наразі п’ятірці обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За вчинені дії громадянам загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2020 zap-inform

Мої відео