Запоріжжя Інформ

На Донеччині викрито чоловіка, який передавав росіянам локації українських військових

На Донеччині викрито чоловіка, який передавав росіянам локації українських військових
409667 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Мирнограду повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

 

Восени 2023 року чоловік вів у месенджері «Telegram» діалог на військову тематику з представником фсб рф. Погодившись допомагати державі-агресору у перетворюванні населених пунктів Донеччини на руїни, підозрюваний упродовж грудня передавав йому дані щодо об’єктів, у яких розміщувались українські військовослужбовці.
 
 
На виконання поставлених вербувальником завдань так званий агент дізнавався про розташування військових підрозділів Збройних Сил України у м. Мирнограді та м. Покровську. Розвідані локації він помічав на «Google Maps», робив скриншоти з телефону та відправляв їх росіянину.
 
Протиправну діяльність чоловіка припинено правоохоронцями. За клопотанням прокуратури суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкцією статті – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 zap-inform

Мої відео